2012. február 28., kedd

A találkozásokból csodák történnek

Evezzünk egy hajóban!
Sorozat az üzleti közösségek, és az együttműködések erejéről.
# 2. rész
"Ha valakivel találkozol, gondolj arra, hogy a találkozás mögött ezer és ezeregy ok rejlik. Minden emberi kapcsolat szent egymásra találás." Tatiosz
Tekints így a mindennapi találkozásaidra! Az emberi és az üzleti kapcsolatok egyik fontos pontja, a találkozás. Nem mindegy tehát, milyen hatással vagyunk a másikra. Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy egy találkozó vagy tárgyalás alkalmával a partnered kifejezetten rokon- vagy ellenszenves volt. Ez a kezdeti benyomás pedig akár el is döntheti a további kapcsolatotokat, a lehetséges együttműködés sorsát.

Tehát, hogyan viselkedj, hogy jó benyomást tegyél?
Válasz: Érdemes előzékenynek, barátságosnak, érdeklődőnek lenni, és semmiképpen se nyomulj!
Nincsenek véletlenek!
Gyakran megesik - saját tapasztalatomból mondhatom -, hogy egy-egy találkozás alkalmával olyan információk birtokába kerülök, amelyek - mint később kiderül - aranyat érnek. Olyan emberekkel ismerkedek meg, akikkel nem is gondoltam volna, hogy bizonyos területeken kiválóan, profitábilisan együtt tudok dolgozni. Olyan vállalkozókban sikerül bizalmat keltenem, akik néha meglepő módon, szívesen ajánlanak saját ügyfeleiknek.
Elképesztő, mennyi kapcsolódási lehetőség, mennyi közös téma, mennyi érdekesség kerül a felszínre, ha két ember kölcsönösen megajándékozza egymást a figyelmével.
Kell ennél több a fejlődéshez?
Érdemes együttműködésekben gondolkodni?
Válasz: mindenképpen.
Ez történt velem a múlt héten is, a Magyar Logisztikai Egyesület 17. konferenciáján, Budapesten. Felkértek, hogy az üzleti kapcsolatépítésről, a Klub tapasztalatairól tartsak előadást.
Remélem, én is tudtam másoknak hasznos szempontokat adni. De közben olyan emberekkel sikerült megismerkednem, amelyekből nagyszerű együttműködések születhetnek  - már csak rajtunk múlik. Pedig egyáltalán nem olyan szándékkal mentem oda, hogy majd valakivel konkrét üzletről fogok beszélni.

Ne feledd, sosem időpocsékolás, inkább óriási AJÁNDÉK számodra, ha alkalmad adódik más üzletemberekkel találkozni. MÉG NAGYOBB AJÁNDÉK, ha egy olyan üzleti közösséghez tartozhatsz, ahol fontos vagy, ahol számon tartanak, ahol hozzájárulhatsz mások sikeréhez, és ők is a tiédhez!

Azt kapod ugyanis, amit másoknak adsz! Ha így közelítesz a találkozásokhoz, az emberi kapcsolatokhoz, meglátod, csodák fognak történni!

Íme egy kis csoda az egyik Üzleti Randi Találkozón:
Ő sem gondolta volna a találkozó előtt, hogy így fog zárulni a napja.




Ha Te is szeretnél egy nagyszerű üzleti közösség életébe bepillantani, tapasztalatot szerezni, gyere el a 24. Üzleti Randi Találkozóra, Kecskemétre, március 29-én!

Nézd meg, milyen nagyobb cégek jelezték részvételi szándékukat, akiknek szintén fontosak az üzleti kapcsolatok >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése