2011. május 11., szerda

Ne másolj senkit, tudatosan keresd a saját utadat!

Találd meg a saját utadat!
Nem vagyunk egyformák, és nem léteznek sablon megoldások, hiszen a cégek problémái, adottságai és körülményei is különböznek. Vannak iparágak, ahol meg se érezték a válságot, illetve már kifele haladnak, míg mások csak kínlódnak, nem találják a helyüket, leépítenek. Természetesen, vannak törvényszerűségek, amelyek felhívják figyelmünket a buktatókra, és amelyekből nagyon sokat lehet tanulni.

Viszont arra biztatok mindenkit, Téged is, találd meg a saját utadat!

Keresd meg azokat a szakértőket, lehetséges partnereket, akik kifejezetten a Te céged fejlődéséhez hozzá tudnak adni valamit.
Keress tudatosan! Sokan panaszkodnak, hogy rengeteg a megbízhatatlan vállalkozás, a gyenge minőségű termék vagy szolgáltatás, vagy a "szájhős" együttműködő cég, aki igazából csak a saját hasznát nézi.
Ez így van. Ennek ellenére világosan látni, hogy azok a vállalatok növekednek látványosan, akik mernek céltudatosak lenni, van jövőképük, és ehhez igazítják a jelen feladatait.

Az elmúlt időszakban elég sok vállalkozóval, kkv szakértővel beszélgettem arról, hogy melyek a legjellemzőbb problémák, ki merre szeretne haladni.
A válaszok igen érdekesek és sokszínűek voltak.
Sokan voltak, akik nem tudják, hogyan fejleszthetnék cégüket, merre menjenek, mibe fogjanak, ami előrébb viszi őket.
Vannak, akiknek normális módon üzemel a vállalkozásuk, el vannak látva munkával, de nem akarnak nagyobbak lenni.
Vannak, akik szeretnének külföldre terjeszkedni.
Vannak, akik a pályázatokban látnak egyedüli fejlődési lehetőséget.
Vannak, akik új piaci réseket keresnek, mert a meglévők már nem hoznak eleget.
Vannak, akiknek jó a termékük, szolgáltatásuk, de szervezeti, értékesítési problémáik vannak.
Vannak (maguk a cégvezetők is), akik nehezen tudnak alkalmazkodni a gyors változásokhoz, evvel is magyarázható a lemaradásuk.
stb. stb.
Szeretném megkérdezni Tőled, számodra mi az, ami problémát jelent, melyik az a terület, ahol úgy érzed, segítségre volna szükséged.

Megtisztelsz vele, ha elküldöd erre az emailre az észrevételedet, válaszodat. Ígérem, ha tudok valamiben segíteni, vagy ajánlani megbízható szakembert, örömmel megteszem.

Két területen viszont már most tud segíteni a KÜR Klub is:
  1.  Akik szívesen lennének nagy cégek beszállítói, azoknak jó szívvel ajánlom a következő, jubileumi 20. Üzleti Randi Találkozót. Bővebben itt >>>
  2. Továbbá akik szeretnének csiszolni kommunikációjukon annak érdekében, hogy a lehetséges vásárlókkal jobban szót értsenek és növelni tudják értékesítésből származó bevételüket, azoknak pedig a Kézfogás Program 2011-et ajánlom (még május 16-ig lehet rá jelentkezni). Bővebben itt >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése