2011. január 18., kedd

Ha nem jól kommunikálsz, hiába van jó terméked!

Előfordult már veled az, hogy nehezen ment át az üzeneted a leendő partnereid felé?
Nem találtad azokat a kommunikációs formákat, amelyekkel meg tudnád győzni a célközönségedet, hogy nálad érdemes vásárolni?

Íme egy példa, néha mennyire nem értjük egymást, mennyire nehezen megy át az üzenetünk, még a legegyértelműbb helyzetekben is.


















A kisfilmből is látszódik, mennyire alapvető a kommunikáció, ha el akarunk érni valamit.
Te mekkora figyelmet fordítasz rá? 

Néhány javaslat - csak dióhéjban -, hogy jól csináld a kommunikációdat:


1. Ne mindent akarj elmondani a cégedről (pl. mikor alakultál, hogyan fejlődtél - ez nem érdekli a partneredet, legfeljebb később. Hogy miért nem érdekli? Mert rólad szól és nem róla), koncentrálj a legfőbb üzenetedre!

2. Nyerd el a figyelmét! Elismerem, ez az egyik legnehezebb dolog a mai információ-dömpingben. Muszáj egy kicsit kreatívnak lenned. Sokszor a "józan paraszti ész" csodákat művel. Az üzeneted legyen egyszerű, használj példát, illusztrációt.

3. Használj többféle kommunikációs eszközt, hogy leendő ügyfeled jobban megértse, mi is a valódi értéked! (Pl. levél, személyes találkozás, videó, egy referenciád bemutatása.

4. Ami talán a legfontosabb: úgy fogalmazd meg üzenetedet, hogy abban a leendő partnered felismerje a problémáját (tehát, a partneredről szóljon), és benned felfedezhesse a megoldást a problémájára.

5. Mindezt ne erőszakosan tedd! A leendő partnered azt érezze, az ő kezében van a döntés, és ha nem melletted dönt, nagyon sok jó dologtól esik el.

Van egy jó hírem!

Személyesen tudunk segíteni neked konkrét ötletekkel, a te cégedre szabva, hogy hatékonyabb, jobb legyen a kommunikációd. Mindezt teljesen ingyenesen!

A 17. Üzleti Randi Találkozón, január 27-én - ahol nagyon sok új üzleti partnerrel gazdagodhatsz -  már ezt igénybe is tudod venni.

Továbbá a jelenlévőkön kívül 120-150 minősített cégről kapsz exkluzív információkat, kontaktokat a legkülönfélébb iparágakból, illetve az Új Széchenyi terv pályázati lehetőségeiről kiváló szakemberek adnak felvilágosítást.

Csütörtökig még jelentkezhetsz a találkozóra! Bővebb infó, itt >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése