2010. augusztus 3., kedd

Interjú egy "forradalmár" üzletasszonnyal

Egy üzleti közösség vezetője - így jómagam is - akkor örül leginkább, ha látja a tagjai sikerét, eredményeit. Nem régiben készítettem egy interjút az egyik klubtagunkkal, Jászberényi Ivettel, aki közel egy éve csatlakozott a KÜR Klubhoz, és rendszeres résztvevője találkozóinknak. Ha valaki emlékszik rá Ő volt az, aki január elején egy szenzációs tanulmány-csomagot állított össze az idei adóváltozásokkal kapcsolatban, melyet ingyenesen el is juttattunk klubtagjainkhoz.
Az előző mondatban már el is árultam: Ivett könyveléssel, adótanácsadással foglalkozik, az OPTITAX Kft. ügyvezetője.
De hogy mitől forradalmár Ő?


Ivettet rendkívül nyitott, tettre kész, együttműködő vállalkozónak ismertem meg, aki mindig kereste az új lehetőségeket. Saját elmondása szerint azért is jön szívesen az Üzleti Randi Találkozókra, mert sokféle tevékenységű céget megismerhet, akiktől nagyon sok ötletet, együttműködési javaslatot kapott. Ivett ki is használta a találkozókon szerzett tapasztalatait, új megoldásokon gondolkodott. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis az Optitax Kft. most vezette be a Magyarországon egyedülálló, hagyományos könyvelést kiegészítő szolgáltatásait.

- Miért tartottad szükségesnek, hogy a hagyományos könyvelési feladatok ellátása mellett megbízóidnak új típusú előnyöket is kínálj?
- Vállalkozásunk megalapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy megbízóinknak a legjobb színvonalon minél szélesebb körű szolgáltatást  nyújtsunk. Ez az igény nem csak részünkről, de ügyfeleink részéről is felmerült. A referenciáink között található idézet is rámutat arra, hogy jó úton haladunk: "Eddig úgy gondoltam, hogy egy cég könyvelése passzív, után-követő folyamat, pepecselő munka, azonban kiderült, hogy komoly proaktív, döntés-előkészítő szerepet is játszhat.” Ebből a gondolatból kiindulva – ha egy cégvezető ránk bízza a könyvelését, akkor irodánkban egy helyen, kényelmesen, magas színvonalon nyújtott kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe vehet.

- Az általad kidolgozott forradalmasított könyvelés is ezen az elven született meg?
- Igen, ahogy a neve is utal rá, egy jövőbe mutató, korszerű folyamatot vezettünk be. Úgy gondoljuk, hogy hamarosan ez a megoldás fog előtérbe kerülni a hagyományos könyveléssel szemben.  

- A korszerűségén túl, milyen előnyeit élvezhetik a cégvezetők a forradalmasított könyvelésnek?
- Először is szeretném leszögezni, hogy a szolgáltatás elemei önállóan is igénybe vehetők, vagy tetszőlegesen összekapcsolhatók. Kényelmes: futárunk elhozza a bizonylatokat az ügyfél irodájából. Korszerű: Nem kell a papír alapú dokumentumokat rendszereznie. Nem kell lefénymásolnia azokat a számlákat, szerződéseket, melyeket elvisz a könyvelőhöz. Irodánkban a beérkező papír alapú iratokat csoportosítjuk, szkenneljük, megfelelő rendszerben tároljuk. A szkennelt dokumentumokhoz hozzáférést biztosítunk, azaz az ügyfeleink számítógépeiken bármikor megtekinthetik. A könyvelő programunk korszerűsége is lehetővé teszi, hogy az adatokat Excel-, illetve PDF formátumban megjelenítse.

- És mi lesz a papír alapú bizonylatok sorsa?
- Az üzleti év lezárása után a bizonylatokat archiváló dobozokban helyezzük el, és a törvényben előírt határideig megőrizzük, így nem terheljük Ügyfeleink raktárait, irodáit. Az idő múlásával a szükséges selejtezéseket elvégezzük.

- Ha jól értem, akkor a megbízóitoknak nem kell többet papírokat tárolni, selejtezni, szükség esetén az archiváló dobozokban keresgélni. Mindent egy helyen, méghozzá a saját számítógépükön megtalálnak.
- Igen jól értetted. További célunk az is, hogy az egész ország területéről az alakuló és már meglévő vállalkozások is igénybe vehessék a forradalmasított könyvelés előnyeit. Ezért a fent leírt előnyök mellett az áraink kidolgozásánál, fontos szempont volt a megfizethetőség. Munkánkért pedig anyagi felelősséget vállalunk, melyre szakmai felelősségbiztosítást kötöttünk.

Összefoglalva tehát, ha valaki az Optitax Kft-t bízza meg cége könyvelésével, akkor nem csak a bérszámfejtést, könyvvizsgálatot, adótanácsadást, ügyvédi képviseletet biztosítják részére, hanem a forradalmasított könyvelés minden egyes előnyét is, mindezt anyagi felelősségvállalással.

Köszönöm szépen az interjút, és további sok sikert, eredményes partnerkapcsolatokat kívánok!
Egyúttal ajánlom figyelmébe a kedves Olvasónak az alábbi rövid videót, ahol Ivett "élőben" is elmondja a részleteket:


5 megjegyzés:

  1. Kedves István!

    Köszönöm szépen az interjút és mindazokat a lehetőségeket, hasznos ötleteket, amiket az általad szervezett Üzleti Randi Klub találkozóktól cégvezetőként kaptam.

    Jászberényi Ivett - OPTITAX Számviteli Kft.

    VálaszTörlés
  2. Hajrá Ivett! Csinos, okos üzletasszony. Kell ennél több?

    VálaszTörlés
  3. Ez egy hihetetlenül jó ötlet, és a kivitelezés nagyon profi!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik az ötlet , el is küldöm az üzleti partnereimnek ezt a kis cikket.

    Ui.: dár kogyav ekszüb , : )

    GY.K.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a kedves és bíztató kommenteket :-)

    Jászberényi Ivett - OPTITAX Számviteli Kft.

    VálaszTörlés