2012. május 15., kedd

Mi a legnagyobb hiánycikk az üzleti kapcsolatokban?


A hála.
Azt nagyon gyakran természetesnek vesszük és jól esik, ha valaki segít nekünk. Viszont rengeteget tudnánk javítani az üzleti kapcsolatainkon, ha a köszönetünket konkrétabban kifejeznénk.
Ráadásul profitálhatunk is belőle.

Ha például egy jót ettél egy étteremben, tetszett a kiszolgálás, udvariasak voltak veled, írj egy rövid levelet, képeslapot, és add oda a pincérnek, vagy még jobb, ha az étterem vezetőjének. Legközelebb vélhetőleg a legjobb asztalt fogják neked adni. Elképzelhető, hogy attól kezdve VIP elbánásban részesülsz.

Ha egy Üzleti Randi Találkozón, vagy más rendezvényen megismerkedsz egy üzletemberrel, szimpatikusnak, barátságosnak, segítőkésznek láttad, érdemes egy hasonló hangvételű levelet küldeni neki:
Kedves Lajos! Szerencsémnek tartom, hogy megismerkedhettem veled az Üzleti Randi Találkozón. Nagyon sok érdekes és értékes dolgot mondtál el a vállalkozásodról, sőt olyan információkat is kaptam tőled, amiből magam is tanulhattam. Úgy látom, valóban kiváló szakember vagy.
Ha tehetem, bármikor szívesen küldök hozzád érdeklődő, lehetséges ügyfeleket.
Üdvözlettel, Mária
Ha igazán profi kapcsolatépítő akarsz lenni, ajánlom, hogy egy nyomdával készíttess egy olyan színes köszönő lapot, amely egy normál borítékba belefér.
A lapon szerepelhet a logód, előnyös, ha egy fénykép is van rólad, és a lap hátoldalán pedig egy nagyon rövid, 4-5 mondatos leírás a termékedről, szolgáltatásodról.
Természetesen a legtöbb helyet a pontozott vonal teszi ki, amire tollal ráírod a köszönő szöveged.
A borítékot pedig kézzel megcímezve adod fel!

Azt gondolom, hogy ha mindezt következetesen csinálod, a hatás nem marad el: elnyerted a bizalmát.
Ha pedig a bizalom megvan irántad, a lehetőségek kinyílnak előtted.

-------------------------------------------------------------------------------
Ui.: Hívlak, hogy tapasztald meg a saját "bőrödön", milyen csodálatos érzés, ha egy nap 60-70 új üzletember-baráttal leszel gazdagabb, és általuk mennyi-mennyi lehetőség tárul fel előtted.
Már csak jövő hét szerdáig (május 23.) jelentkezhetsz a 25. Találkozóra, ha az iparágad még nem telítődött. Kattints ide >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése