2009. október 2., péntek

Nem félni kell a lehetőségektől, hanem kihasználni

Munkám során gyakran tapasztalom, hogy egy cég fejlődését nagyban befolyásolja, hogy a vezető mennyire tudja, akarja, képes kihasználni azokat az élet kínálta lehetőségeket, amelyekért gyakran tenni sem kell vagy csak keveset.
Egy könyvben olvastam az alábbi gondolatokat, amelyekkel mélységesen egyetértek. Biztatásul szánom minden olvasónak:

"Ha folyton a tökéletes pillanatra, a tökéletes lehetőségre vársz, sosem jutsz egyről a kettőre. Élj azokkal a lehetőségekkel, amelyek ma kínálkoznak, és többre viszed. Ne várj tovább, most tedd meg a következő lépést. Az első lépést követi aztán a többi. A körülmények sosem lesznek tökéletesek. A tetteid sokkal nagyobb hatást gyakorolnak az életedre, mint az egyszerű körülmények.

Választhatsz! Megvárod, amíg megváltozik a világ, vagy te magad változtatsz rajta. Egyébként, bármit teszel, a világ mindenképpen változik. Minél nagyobb hatást gyakorolsz a változásra, annál elégedettebb leszel az eredménnyel. Hidd el, igenis hatást tudsz gyakorolni a változásra!"


Szerintem, két fő oka van a lehetőségek nem kihasználásának. Az egyik a passzivitás, a kifogások keresése: pl. kár az időmet ezzel tölteni; úgysem jön vissza az ára, ha így csinálom, akkor sem lesz jobb, felesleges ezzel foglalkozni, stb. A másik pedig a félelem az ismeretlentől, az újtól, a változástól.

Vélem
ényem szerint, ahhoz, hogy 2010 minél több kkv számára jobb legyen, mint az idei, 2 dolog kell: aktivitás és bátorság. Azoknál, akik képesek aktívak és bátrak lenni, ott hamarosan jönnek az eredmények is.
Ezt igazolja a kö
vetkező néhány észrevétel is, amelyet a legutóbbi Üzleti Randi Találkozónkról küldtek el nekünk a résztvevők. Úgy gondolom, az ő nyitottságuk, tettrekészségük másoknak is példa lehet.


Kell a kapcsolatépítés, mint egy falat kenyér. Az Üzleti Randira nagy szüksége van a vállalkozói társadalomnak. Nagyon tetszett, örömmel megyek máskor is. Az egyik partneremnek találtam egy konkrét érdeklődőt, magamnak pedig 5 jó fej üzletembert, akikkel tárgyaltam. Eredmények? Mindenkivel fel fogom venni a kapcsolatot, aki ott volt, mindenkivel leülök beszélgetni, aki szívesen beszélget velem. A jelenlévőknek sok baráti, rokoni és üzleti kapcsolata van. Mi lesz az eredmény? Találni fogok egy csomó barátot, akiknek segíthetek. Milyen hatása lesz az üzletemre ennek? Szerintem minimum profit duplázás, de ehhez persze én is kellek: fel kell vennem velük a kapcsolatot, és el kell mennem az Üzleti Randi találkozókra is.
Magda Attila - MiraConsulting Kft.

Még soha nem voltam ilyen eseményen, és azt hiszem, jól döntöttem, hogy elmentem. Nagyon hiányzik az ilyen és ehhez hasonló rendezvény a hazai gazdasági kultúrából. Általában mindenki begubózik. Jókedvűek, pozitívak, nyitottak voltak az emberek.
Joó Zsuzsanna - Karrieriskola Kft.

A partnerekkel történt beszélgetéseket hasznosnak tartom, a korrektség jellemezte, ötleteket meríthettem belőle.
Tordai Attila - Ajkai Gépészeti Kft.


Már nem egyszer voltam az Üzleti Randin. Továbbra is nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Remélem, hogy sikerül a jövőben ezekből a találkozókból valós együttműködést kovácsolni. A korábbi találkozók eredményeként már kötöttünk keretszerződést, illetve van megrendelőnk is, aki igénybe veszi szolgáltatásunkat.
Herbsztné
Bor Ildikó - Poligrupo Hungária Zrt.

A Kapcsolatépítő Vállalkozók Klub igyekszik értéket adni, és segíteni minden érdeklődőnek.


Azért, hogy minél tisztábban lássunk, hogy személyesen Önt mi is foglalkoztatja manapság, és minél hatékonyabban tudjunk segíteni, összeállítottunk egy rövid tesztet, amelyet a jobb oldali oszlopban talál
>>> >>>
Kérem, tegyen egy jelet a megfelelő állítás elé!

Ha nem talál olyan választ, amely Önre illik, itt a hozzászólásokban írja meg bátran.

Íme egy kiváló lehetőség, amit már most igénybe vehet >> kattintson!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése