2013. március 28., csütörtök

Teltház, tökéletes vendéglátás, és sok jó üzlet

A katasztrófális időjárás március 22-én lecsendesült, így ismét majd 100 fővel tartottuk meg a térség legnagyobb üzleti kapcsolatépítő rendezvényét, a Tavaszi Országos Üzleti Randi Találkozót. Ezért a gyönyörű helyszín, a lajosmizsei Geréby Kúria egyik legnagyobb termét vettük be, több kiállítói asztallal, 70 céggel, és 4 nagyvállalat képviselőjével.

Remek hangulatban, szinte már baráti környezetbe érkeztek a résztvevők. Öröm volt látni, hogy már a kezdés előtt is folyik az ismerkedés, az ismerősök felfedezése.

Azonnal érződött, hogy a résztvevők közel 60%-ban gyártó, termelő, ipari cég volt, így könnyen megtalálták a közös nevezőt! Mindig remek alkalom az Üzleti Randi Találkozó, hogy ne csak „presztízsből” találkozzanak egy szakmai rendezvényen, hanem konkrét üzletekről, beszállítói lehetőségekről tudjanak tárgyalni egymással.
A Találkozó tudatos felépítése is ezt a célt szolgálja, így minden esetben igaz az is, hogy a résztvevők „kellemesen elfáradnak” egy-egy rendezvény után.

Ezt biztosan elmondhatta magáról a Beszállító Fórum négy vendége: Knorr-Bremse Magyarország Kft., Deltaplast Kft., eisberg Hungary Kft., Master Good Kft.vezetője.
Kivételes nyitottságot mutattak mindannyian, elmondták, hogy minden olyan vállalkozással szívesen megismerkednek, akik szolgáltatásukkal, termékükkel valami olyan pluszt tudnak adni, amellyel fogyasztóikat, megrendelőiket még tökéletesebben ki tudják szolgálni.
A Deltaplast Kft. képviselője örömmel újságolta, hogy hihetetlen véletlen egybeesés az is, hogy bár eddig csak vezetői üléseken merült fel, hogy mágneses anyagmozgatással szeretnének dolgozni, itt azonban azonnal talált egy kiváló partnert ilyen témában, így az elmélet hamarosan gyakorlattá válik, hála ennek a rendezvénynek.
A Beszállítói Fórum után következett az ebéd, majd a nap fénypontja a négyszemközti üzleti tárgyalások.
A résztvevők ekkora már mindannyian felvették a rendezvény pörgős ritmusát, és egy-egy üres tárgyalási időpontban is keresték a közös kapcsolódási pontokat. Az egyik résztvevő csak otthon látta már, hogy a 70 cégből 54 névjegykártyát gyűjtött össze, vagyis ennyi emberrel váltott legalább pár szót. Így előre több hétre be van osztva a naptára tárgyalásokkal, egyeztetésekkel és persze a további kapcsolatfelvétellel.

Borzasztóan nyitott emberek jöttek össze. Ennek hatása abban is érződött, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban találtak üzleti lehetőségeket, együttműködőket, ajánlásokat, értékes kapcsolatokat.

 Viszont látszott az is, hogy aki más szándékkal érkezett, és az agresszív eladással próbálkozott, bizony rossz szájízzel tért haza! Hála Istennek, csak 1-2 ember volt ilyen.
A nagy többség a nap végén tervekkel, ötletekkel és elfáradva fejezte be a 10. tárgyalását. Ráadásul ezt a fajta üzletszerzést és kapcsolatépítést nagyon sokan szeretnék folytatni.

Érződik a közösséghez való tartozás igénye, hiszen sokan ráéreznek arra, mit is jelent másokkal egy hajóban evezni.

Bálint József
A Találkozó után ezt az emailt kaptuk újdonsült klubtagunktól, Bálint Józseftől:
 „Eddigi életem során összeszámolni sem tudom, hogy mennyi szakmai találkozón, konferencián, továbbképzésen, stb. vettem részt. Visszagondolva arra, hogy volt-e olyan, ami emlékezetes volt, vagy megfogott valami, vagy komoly tanulságokkal szolgált, nem nagyon tudnék felsorolni igazán egyet sem. A feledés homályába vesztek, mert csupán egy volt a sok közül. Március 22. nekem egy kicsit más volt, mint az eddigiek.
A kellemes környezetben tömény tartalom. Talán így tudnám röviden az ott eltöltött időt.
A tartalom annyira tömény volt számomra, hogy valószínűleg napokig fog még tartani, mire feldolgozom az ott elhangzottakat. Biztos vagyok benne, hogy sikereket generál, mivel nekem is sikerült két-három tartósnak látszó kapcsolatot elindítanom, aminek első tárgyalási napja április 3-án lesz. Köszönöm, hogy ott lehettem.”
Ha Ön is szeretne egy ilyen jó hangulatú, de „tömény tartalommal” bíró, üzleti együttműködéseket generáló, kapcsolatépítő, partnerszerző rendezvényen hasonló élményekkel gazdagodni, akkor várom szeretettel következő, jubileumi, 30. országos találkozónkra, mely május 30-án lesz Budapesten.

Bővebb felvilágosítást kaphat, ha kérdéseivel megkeres a 20/554-2990-es számon, vagy a klub@uzletirandi.hu címen.

Minden kedves olvasónknak kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Kovács Anett

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Jó ilyen összefoglalót olvasni.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy nemcsak megtartotta a rendezvény a színvonalát, de növekedni is képes. A sok "lufi" rendezvénnyel ellentétben itt mindig többlettel távoznak a résztvevők. Az Üzleti Randinak értéke van! Kevés szervezésre lehet ezt mondani. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. A pozitív véleményeket én is csak megerősíteni tudom. Józsefhez hasonlóan már sok konferencián, találkozón és egyéb összejövetelen voltam, de egyiken sem volt ilyen nagy lehetőség cégünket mindenki előtt bemutatni, ahogy itt, és egyik sem arról szólt, hogy nekünk keresse az új kapcsolatokat, hanem csupán a rendezők által színpadra lépőket emelte reflekrorfénybe.
    Az Üzleti Randi tényleg a szó szoros értelmében vett KAPCSOLAT építésről szólt! Köszönöm

    VálaszTörlés