2012. augusztus 29., szerda

Tudatos kapcsolatépítő vállalkozók közössége

A címben szerepel az arculatilag is megújult Üzleti Randi Klub meghatározása: tudatos kapcsolatépítő vállalkozók közössége.

Igen, üzleti közösséget építünk, ahol nem csak az üzlet, hanem az ember is fontos. Annak ellenére, vagy talán éppen azért építünk közösséget, mert manapság nem divatos korrektnek lenni, nem divatosak az együttműködések, nem divatos bizalmat építeni és megtartani, nem divatos elköteleződni, nem divatos valahová tartozni.

Milyen érdekes? A felsoroltak nem divatosak, mégis mindenki vágyik rá. 

Azokat a vállalkozókat, üzletembereket várja tárt kapukkal a Klub, akik nem csak szóban, hanem ténylegesen is hisznek abban, hogy összefogással - tisztelve egymást - üzletileg is messzebbre lehet jutni, és tudatosan tenni is akarnak érte: időt, energiát fordítani rá.
Az elmúlt négy év tapasztalata bizonyítja, hogy akik a személyes kapcsolatokat komolyan veszik, könnyebben, több és jobb üzleteket kötnek.

Megújult tehát a logónk: egyszerűsítettünk, de maradt a hajó szimbólum, mert fontosnak tartottuk érzékeltetni - egy hajóban evezünk! A kör pedig az egységet, az összetartozást erősíti.

Végezetül az egyik kedvenc kis történetemmel zárom.
Szükségünk van egymásra
Két koldus lakott az egyik faluban. Az egyikük vak volt, a másiknak nem volt lába. Mindketten koldulásból éltek. Leginkább a templom bejáratának két oldalán ücsörögtek. Így természetesen vetélytársként nem voltak jó viszonyban.
Egy napon kigyulladt a falu melletti erdő, és hihetetlen gyorsasággal terjedt a falu felé. az emberek fejvesztve menekültek a faluból. A két koldus most is ott ült a templom bejáratánál. Érzékelték, hogy nagy baj van. Igaz, alig beszéltek egymással, de ez most vészhelyzet volt. Mindkettejüknek sürgősen menekülniük kellett a tűzvész elől. De hogyan?

A vaknak egy zseniális megoldás jutott az eszébe!
Odafordult a másikhoz, akinek nem volt lába, és ezt mondta: egyetlen módon menekülhetünk meg, ha felülsz a vállamra. Így te használod az én lábamat, én pedig a te szemedet. Ez az egyetlen útja a menekülésnek.
Így is tettek. és az utolsó pillanatban ... MEGMENEKÜLTEK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése