2012. június 13., szerda

Vállalkozások, akiknek kívül tágasabb!

A Kapcsolatépítő Üzleti Randi Klub június 12-én, Budapesten tartotta a Kívül tágasabb! elnevezésű Prémium Napját, amely export-importban érdekelt  magyar kkv-knak szólt.

Ezen a napon inspiráló környezetben több mint 30 cég informálódott külföldi üzleti lehetőségekről, konkrét szakmai segítséget, tippeket kapva.
Továbbá alkalmat biztosítottunk arra, hogy személyesen ismerjenek meg, találkozzanak és tárgyaljanak olyan cégvezetőkkel, szakmai szervezetek vezetőivel, akiknek már vannak külföldi kapcsolataik, partnereik. Rajtuk keresztül, egymást segítve nagyszerű üzleti lehetőségek nyíltak meg a résztvevők előtt.



A délelőtti programot színesítette, hogy pályázati lehetőségekről hallhattak előadást a jelenlévők egyik klubtagunktól a Lucky Team Consulting Kft.-től, illetve megtudhatták, hogy hogyan induljanak el az export útján egy másik klubtagunktól, a Business Provider Group-tól. Hasznos információk hangzottak el a Nemzeti Külgazdasági Hivatal egyik régió vezetőjétől is, aki lehetőségekről, partnerségekről beszélt előadásában.

Az ebéd után a kerekasztal-beszélgetéseké, és a kapcsolatépítésé volt a főszerep. Asztalbeszélgetések keretében kérdéseket tehettek fel az érdeklődők az előadónak, illetve újabb információkkal gazdagodhattak például Latin-Amerika, Afrika, Németország, Kelet-Európa területeiről. Megtudhatták, hogyan lehet ezekbe az országba eljutni, mire érdemes figyelni, milyen a buktatók vannak. A további tárgyalások, amelyek a résztvevők között zajlottak további értékes, érdekes információkat és lehetőségeket hoztak felszínre. Ugyanis a résztvevők között volt olyan, aki most szeretné elindítani export/import tevékenységét, de voltak olyanok is, akiknek már vannak külföldi kapcsolataik, de újabbakat szeretnének. Így egymást segítve, egymás kapcsolatrendszerét feltérképezve hamarabb elérhetik céljaikat.

A nap konklúziója egyértelműen az, hogy akik megismerték egymást, akik elkezdték felépíteni a bizalmat egymás iránt, azok segítenek is egymásnak. Egy hajóban evezve pedig hamarabb megvalósulhatnak azok az üzleti tervek, amelyeket kitűztek maguk elé, legyen az külföldre kijutás, vagy hazai  piacokon való fejlődés.

Tóth Valéria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése