2012. január 10., kedd

Az üzleti kapcsolataidban ne kockáztass!


Megtaláltam az Üzleti Randi első videóját a számítógépemen, még 2008 elejéről. A kissé humoros videó mondanivalója ma is aktuális.



Olyan világot élünk, amikor minden bizonytalan és kiszámíthatatlan. Ez megőrjíti és gyakran ellehetetleníti a cégek munkáját.
De igenis van kiút!
Egy vállalkozás vezetője sokat tehet azért, hogy a biztonság, a kiszámíthatóság, amire vágyik, jobban megvalósuljon. Hogyan?
1. Dolgozz korrekt, kiszámítható, megbízható beszállítókkal. Ne kockáztass! Ha a beszállítóid nem az elvárt minőséget produkálják, rendszeresen nem határidőre szállítanak, illetve további problémák is vannak velük - megnehezítik, lassítják a te munkádat is.
Amikor ilyen ádáz küzdelem megy a fizető vevőkért, nem engedhetsz meg magadnak ilyen luxust, hogy nem megfelelő beszállítókkal dolgozol.
Ha nincs gondod a beszállítóiddal, akkor is légy résen, legyél nyitott új partnerekre, új színt hozhatnak vállalkozásod fejlődésébe.
2. Szerezz olyan üzleti partnereket, akik hozzásegítenek, hogy több lábon állj, hogy új piaci réseket találj, hogy olyan cégekhez is eljuss, akikhez eddig semmi esélyed nem volt. Ne kockáztasd a jövődet!
Persze, senki sem mondja, hogy könnyű segítőkész üzletembereket találni. De én például az elmúlt 4 év alatt nagyon sok kiváló, együttműködő, becsületes, önzetlen embert ismertem meg a klubban. Most is tudok ajánlani jó néhányat! Valóban, kitartás és némi idő kell, hogy a találkozásból bizalom alakuljon ki. De ha az megvan, megnyílnak a lehetőségek. Próbáld csak ki!
3. Találj jól, és határidőre fizető vevőket, ügyfeleket! Mondanom sem kell, egy cégnek ez a legfontosabb. Ne kockáztass! Amennyire lehet, ismerd meg leendő ügyfeleidet, találkozz, beszélgess el velük személyesen, látogass el hozzájuk, nézd meg mit és hogyan csinálnak, mutasd be nekik pénzügyes kollégádat (hogy ne legyen kintlévőséged), stb.
Azt gondolom, hogy mindhárom tényező, amit említettem a személyes kapcsolataid mennyiségén és minőségén alapszik.
Ha jól odafigyelsz az üzleti kapcsolataidra, óriási lépést teszel azért, hogy céged a bizonytalan környezet ellenére kiszámíthatóan  fejlődhessen.

Ne kockáztass! Találkozz és ismerj meg  jó beszállítókkal, üzleti partnerekkel és leendő ügyfelekkel a 23. Üzleti Randi Találkozón, Budapesten, január 27-én!

A találkozó további előnyeit itt nézheted meg >>>


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése