2011. november 22., kedd

Nincs válság azoknál a cégeknél, akik építik a kapcsolataikat

Az Electrolux Lehel Kft., az Univer
Product Zrt és a Rába Járműipari
Holding Nyrt beszerzési vezetőivel
beszélgettem.
Amikor a vállalkozó elmegy egy tárgyalásra azt szeretné, ha üzlettel térne haza. Ilyen törekvésekkel érkezett 70 üzletember az idei év utolsó, országos Üzleti Randi Találkozójára, amelyet a múlt héten tartottunk Budapesten.
Jó volt látni, hogy mivel igen szép számmal érkeztek gyártó, termelő vállalkozások is - erre különösen is büszkék vagyunk, hiszen nincs olyan konkurensünk, aki utánunk csinálná -, nagyon sok közös kapcsolódási pont jött létre, és már konkrét megrendelések is születtek.


Számomra ismét bebizonyosodott, hogy a bizalom és az üzleti kapcsolatok építése az egyik legfontosabb teendője azoknak a vállalkozásoknak, akik a jövő évben nem csak talpon akarnak maradni, hanem fejlődni is szeretnének.

A tapasztalat azt mutatja, igenis működik az üzletszerzés, az együttműködések generálása az ilyen jellegű találkozókon. Bár, még mindig sokan kételkednek benne.
"Hozta a szokásos formáját a találkozó, jó volt a nagyvállalati vezetőket hallani. Legkevesebb 8 emberrel beszélgettem hosszabban. Kaptam értékes információkat és konkrét megrendelés is született."
Lipták Mihály ügyvezető - Litofilm Kft
.
Tervezem, hogy a három nagy cég vezetőjével való beszélgetés vágott, rövidített verzióját bemutatom itt a blogban, ugyanis olyan talponmaradási stratégiákról beszéltek, amelyek szűkülő piaci folyamatok esetén nélkülözhetetlenek, és életet mentenek.

Addig is hoztam egy fotósorozatot a találkozóról:



KÉRDÉS: neked van-e stratégiád, terved a következő évre?
A találkozón is elhangzott, hogy tervezés nélkül nem lehet komoly eredményeket elérni. Itt az év vége, ne felejts el gondolni  2012-re!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése